BeeΜπες στην παρέα μας. Γίνε και εσύ Kazamίας!

Bullet Γράψτε τα δικά σας άρθρα στο blog
Bullet Κάντε νέους φίλους & ανταλλάξτε μηνύματα & κάντε video chat
Bullet Μοιραστείτε τις ιδέες σας στα forums κ.α.

Register

Είσαι ήδη μέλος;

ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Ο ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Ο κλασσικός δρόμος αποτελεί την αρχαιότερη αγωνιστική αναμέτρηση που λάμβανε χώρα στην Ολυμπία. Ήταν το μοναδικό αγώνισμα στο Ιερό εώς την 13η Ολυμπιάδα(728 π.Χ.), οπότε οι αγώνες διαρκούσαν μία μόνο μέρα. Οι αθλητές έτρεχαν γυμνοί σε μία έκταση, το μήκος της οποίας ορίστηκε στα 600 πόδια(192,27 μέτρα), ένα στάδιο. Από την απόσταση αυτή πήρε το όνομά της και η εγκατάσταση που απαιτείτο για την τέλεση του αγωνίσματος του δρόμου. Οι χώροι αυτοί, τα στάδια, βρίσκονταν σε πλαγές λόφων ή μικρές κοιλάδες, όπου μπορούσε το κοινό να παρακολουθεί τους αγώνες.

Ο ΔΙΑΥΛΟΣ

Ο δίαυλος είναι αγώνας δρόμου στον οποίο οι δρομείς διανύουν τη διπλή απόσταση του σταδίου. Από την αφετηρία θα φτάσουν στο τέρμα και θα ξαναγυρίσουν στην αφετηρία.

Ο ΔΟΛΙΧΟΣ

Ο δόλιχος είναι ο αγώνας δρόμου που ακολουθεί το δίαυλο. Είναι αγώνας ημιαντοχής ή αντοχής. Οι αθλητές, τρέχουν ανάλογα όπως έχει καθοριστεί, αρκετές φορές την απόσταση του σταδίου.

ΤΟ ΠΕΝΤΑΘΛΟ

Τα αγωνίσματα του πεντάθλου ήταν: ο δρόμος του απλού σταδίου, το άλμα, το ακόντιο, ο δίσκος και η πάλη.
Ο μύθος λέει πως το πένταθλο το ανακάλυψε ο Ιάσωνας κατά το διάστημα της Αργοναυτικής εκστρατείας. Αρκετοί από τους συντρόφους του ήταν άριστοι αθλητές. Ο Τελαμώνας ήταν ακατανίκητος στο δίσκο, ο Λυγκέας στο ακόντιο, ο Ζήτης στο δρόμο και ο Κάλαϊης στο άλμα. Ο Πηλέας ήταν δεύτερος σε όλα αυτά τα αγωνίσματα, αλλά ήταν καλός στην πάλη. Ο Ιάσωνας, που ήταν πολύ φίλος του Πηλέα, ένωσε όλα αυτά τα αγωνίσματα και έτσι δημιούργησε το πένταθλο και έδωσε τη νίκη στον Πηλέα, που τα κατάφερνε καλύτερα από τους άλλους.

Η ΠΑΛΗ

Η πρώτη περιγραφή της πάλης γίνεται στα άθλα επί Πατρόκλου, στον Όμηρο. Αποτελούσε αγώνισμα του πεντάθλου αλλά και αγώνισμα ανεξάρτητο στους Πανελλήνιους αγώνες. Αγώνισμα με καταγωγή θειϊκή, όπως και όλα τα άλλα αθλήματα.

Η ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Η πυγμαχία αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα, όπως δείχνει και η τοιχογραφία των δύο αντρών που πυγμαχούν κατά την διάρκεια της τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων.

ΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ

Το παγκράτιο ήταν ένας συνδυασμός πάλης και πυγμαχίας, στο οποίο επιτρεπόταν όλες οι λαβές και όλα τα χτυπήματα, σε οποιαδήποτε θέση κι αν βρίσκονταν οι αντίπαλοι, είτε όρθιοι είτε στο έδαφος. Απαγορεύονταν μόνο να χρησιμοποιούν τα δόντια και τα νύχια τους και προπαντός να πειράζουν τα μάτια των αντιπάλων τους. Όλα τα άλλα επιτρέπονταν. Ήταν ένα σκληρό και άγριο άθλημα και λένε ότι πρώτος το εφεύρε ο Θησέας. Με το παγκράτιο νίκησε το Μινώταυρο στην Κρήτη.

ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΤΟΥ ΟΠΛΙΤΗ

Στο αγώνισμα του οπλίτη οι αθλητές έτρεχαν δύο ή τέσσερα στάδια φορώντας το κράνος και κρατώντας μία ασπίδα. Αυτό το αγώνισμα προστέθηκε αργότερα στην Ολυμπία.

ΟΙ ΙΠΠΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Οι ιππικοί αγώνες ήταν δύσκολοι αλλά και δραματικοί. Προστάτης τους ήταν ο Ποσειδώνας. Οι αγώνες χωρίζονταν σε δύο κατηγορίες: στους ιππικούς, όπου τα άλογα έτρεχαν με τους αναβάτες τους και στις αρματοδρομίες, οι οποίες προκαλούσαν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
Στις αρματοδρομίες υπήρχαν τα εξής αγωνίσματα: το Τέθριππο, δηλαδή άρμα που το έσερναν τέσσερα άλογα, η Συνωρίδα αλόγων, άρμα που το έσερναν δύο άλογα, το Τέθριππο πόλων, άρμα που το έσερναν τέσσερα νεαρά άλογα, και η Συνωρίδα πόλων, άρμα που το έσερναν δύο νεαρά άλογα και για λίγο διάστημα υπήρχε και το αγώνισμα της Απήνης, άρμα που το έσερναν δύο μουλάρια.


Zen Me Pilates Equipment Studio, χώρος εναλλακτικής άσκησης και χαλάρωσης στο Κολωνάκι Γιόγκα Πιλάτες

Το Zen Me είναι ένας νέος χώρος εναλλακτικής άσκησης και χαλάρωσης στο κέντρο της Αθήνας στο Κολωνάκι